Vereniging De Oude Fiets

Een liefde voor oude en antieke fietsen, dat is wat onze circa 650 leden bindt. We wisselen informatie en tips uit over het verzamelen en restaureren van fietsen (gebouwd tot ca. 1970) en we organiseren toertochten en (ruil)beurzen. Uitsluitend leden hebben toegang tot de online documentatiebank met historische folders, prijscouranten, artikelen en oude foto’s. Daarnaast ontvangen leden ieder kwartaal het clubblad ‘Het Rijwiel’, het enige Nederlandse tijdschrift dat geheel is gewijd aan oude fietsen. Ook zijn er af en toe technische cursussen. De contributie is slechts 26 euro per jaar. Ook lid worden?

NIeuwe leden ontvangen kunnen oude tijdschriften en themanummers – zolang de voorraad strekt – tegen een gereduceerd tarief nabestellen.

Je hoeft niet in het bezit te zijn van een oude fiets, belangstelling voor de geschiedenis van het vervoermiddel is voldoende. Leden van de club hebben een zeer uiteenlopend interessegebied: van de hoge bi en de safety aan het eind van de 19e eeuw, tot de sportfietsen en racefietsen uit de jaren tot 1970-1980. Ook veel verzamelaars van documentatie, onderdelen, fietsverlichting en reclamemateriaal zijn lid van de vereniging.