Fongers BB 60 uit 1908 - Framenummer 27115

Vragen, discussies en info over de klassieke toerfietsen.
Gebruikersavatar
JasperA
Berichten: 704
Lid geworden op: 18 nov 2012, 00.09
Contacteer:

Fongers BB 60 uit 1908 - Framenummer 27115

Bericht door JasperA »

Ik vermoed dat veel mensen die verzamelen een bepaald droombeeld nastreven. De ene verzamelaar ziet een lange rij met Fongers of Gazelle rijwielen voor zich en de andere bijvoorbeeld een huis, schoolgebouw of een schuur vol met reclame artikelen. Een dergelijke visualisatie van de toekomst houdt de verzameldrift in stand.

Bij mij werd 5 jaar geleden dat droombeeld gevormd door twee Fongers rijwielen. De ene betreft de grijs/groene BB 60 van Jos uit 1931 en de andere betreft deze BB 60 uit 1908.

Met name de eerste foto die hieronder staat heeft veel indruk gemaakt en ik zou nog steeds graag een dergelijke fiets tot mijn beschikking hebben om mee door Utrecht te crossen (dat stuk hoort ook bij het droombeeld...). Prima als het dan een kale late jaren '30 BB is, zolang de uitstraling maar overeenkomt.

Op Internet is over de fiets nog wat aanvullende info te vinden: https://groninganus.wordpress.com/2007/ ... -eeuw-oud/

NB: Ik gebruik dit forum bericht even als 'placeholder' om dit rijwiel aan de lijst met bekende Fongers rijwielen te kunnen toevoegen maar het zou natuurlijk veel leuker/beter zijn als de huidige eigenaar een wat uitgebreider bericht schrijft over de fiets. Ik zal in dat geval dit bericht weer verwijderen/ontkoppelen van de lijst.
Bijlagen
IMG_3290.JPG
untitled4.png
untitled3.png
untitled2.png
untitled.png
IMG_6445.JPG
IMG_6445.JPG (83.15 KiB) 2112 keer bekeken
Voor mijn eigen verzameling (en het helpen van collega verzamelaars) ben ik altijd op zoek naar Fongers rijwielmateriaal.

Heeft u of weet u iets ter overname stuur dan gerust een bericht.

Website (onlangs vernieuwd!); http://www.fongersgroningen.nl

Plaats reactie