Apollo bakfiets

Vragen en discussies over fietsen waarvan (nog) niet duidelijk is hoe oud of van welk merk ze zijn.
Plaats reactie
remybrien
Berichten: 1
Lid geworden op: 4 aug 2019, 21.49

Apollo bakfiets

Bericht door remybrien »

Ik heb sinds kort een Apollo bakfiets in bezit kan iemand mij vertellen tot welk jaar hij geproduceerd is zodat ik ongeveer weet hoe oud hij minstens is en of er ergens in Nederland nog remblokken / schoenen te koop zijn ?

Groet de heer brien
Bijlagen
IMG_20190801_214805_677.jpg

Gebruikersavatar
Gerrit
Berichten: 97
Lid geworden op: 5 aug 2016, 09.10
Locatie: achterhoek

Re: Apollo bakfiets

Bericht door Gerrit »

In Aalten fabriceerde Gazelle sinds de jaren zestig bakfietsen met en zonder motor en drie- en vierwielige motortrucks. Deze vestiging werd in 1976 ondergebracht bij Accles & Pollock, een Engelse firma die toebehoorde aan TI. TI was enkele jaren eerder eigenaar geworden van Gazelle. Apollo werd vanaf toen de merknaam voor de trucks en carriers.
Later heette het bedrijf Truckbouw Aalten. In augustus 2004 werd een faillisement uitgesproken. De productie van de Apollo trucks en bakfietsen is nu in handen van Matysta in Hengelo (Gld.).
Truckbouw maakte oa bakfietsen voor de ijs verkoop ( met polyester opbouw, heb ikzelf nog mede gemaakt ) , naast gewone bakfietsen en electrokarretjes .Ook hebben ze toen het nog Gazelle was kleine trapauto's gemaakt voor in verkeerstuinen ( ook met polyester opbouw )

De heer Hofman ( https://www.matystametaal.nl ) heeft de activiteiten van Apollo/truckbouw overgenomen, en er staat nog een bakfiets op hun website. Ik zou zeggen,probeer het daar eens.
Ze zitten in Hengelo Gelderland.
Gr Gerrit.
Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat.

m-gineering
Berichten: 528
Lid geworden op: 27 sep 2012, 08.46
Locatie: kiel-windeweer

Re: Apollo bakfiets

Bericht door m-gineering »

remybrien schreef: 6 aug 2019, 00.01 Ik heb sinds kort een Apollo bakfiets in bezit kan iemand mij vertellen tot welk jaar hij geproduceerd is zodat ik ongeveer weet hoe oud hij minstens is en of er ergens in Nederland nog remblokken / schoenen te koop zijn ?

Groet de heer brien
Ik zie alleen een trommelrem. Als de remschoenen er nog zijn kun je daar bij een remmendienst nieuwe voeringen op laten lijmen of klinken
/Marten

Plaats reactie