Pagina 1 van 1

Gazelle met Berini M13

Geplaatst: 1 apr 2019, 19.50
door Kaspar Hanenbergh
Mensen,
Ik kon gisteren helaas niet op de ALV komen, anders had ik het jullie even persoonlijk gevraagd. Ik ben opzoek naar een Gazelle (of een ander rijwiel uit die periode 1945-1960) inclusief een Berini M13 (eitje). Met de recente E-bike revolutie wordt het voor mij steeds meer duidelijk dat de Berini de E-bike van de jaren 40/50 was;-).
Zoals jullie onderhand wel weten ben ik meer een fietser dan een sleutelaar, dus ik ben op zoek naar een exemplaar in behoorlijk goede en rijdende staat. Ik ben echter geen Berini specialist, dus ik wil graag weten waar ik op moet letten!
- Zijn er verschillende typen?
- Is een verzekering eigenlijk nog wel verplicht?
- Waar zitten de technische zwakke plekken?
- Klopt het dat de voorband zeldzaam is?
- Is het slim om een losse Berini M13 te kopen en een losse fiets?
- Zijn er nog andere dingen om rekening mee te houden?
Er staan op Marktplaats 2 exemplaren (een Gazelle en een los eitje), maar ik kan het niet goed inschatten wat een slimme aanschaf is.
Kaspar

Re: Gazelle met Berini M13

Geplaatst: 7 dec 2019, 19.20
door Svero97
Als u meer informatie wild over het berini eitje kunt u mij bellen op 0681274705 ben wel thuis in berini heb er best wat staan

Re: Gazelle met Berini M13

Geplaatst: 7 dec 2019, 19.43
door peterbakker
Hoi Kaspar. Ik heb er zelf ook meerdere fietsen met hulpmotor. Als je er echt mee wil rijden dan zou ik een complete met kenteken kopen . Wel met blauwe plaat , dan hoef je geen helm op. Is misschien iets duurder maar dan kan je wel meteen rijden . Let er wel op dat met het testen de motor koud is . Dan weet je zeker dat hij start ! ( warm lukt meestal wel ). Tussen de 4 en 700 is wel wat te vinden . Het gebakken eitje, locomotief of Simplex, rijd ook erg prettig en betrouwbaar vind ik. Succes ! Peter

Re: Gazelle met Berini M13

Geplaatst: 9 dec 2019, 10.40
door appie's
ik heb helaas net mijn eitje verkocht anders had je hem wel mogen over kopen
berini m13 zijn wel hele leuke motoren en klinken erg leuk ik heb hem voor op de tandem