Datering Simplex Novum.

Vragen en discussies over fietsen waarvan (nog) niet duidelijk is hoe oud of van welk merk ze zijn.
Gebruikersavatar
Gerrit
Berichten: 97
Lid geworden op: 5 aug 2016, 09.10
Locatie: achterhoek

Datering Simplex Novum.

Bericht door Gerrit »

Hallo allemaal. In mjn vorige post had ik het over mijn laatste aanwinst die ik inmiddels met vrij grote zekerheid dankzij de uitstekende pagina van Herbert Kuner hoe oud is mijn Simplex heb kunnen dateren op 1951.
Bij de aankoop van de herenfiets zat ook een Simplex Novum damesmodel met 26" wielen inbegrepen, en hoewel wat aan de kleine kant deze toch maar meegenomen.
Inmiddels aan de restauratie begonnen was ik toch nieuwsgierig hou oud deze was, en daar er ook een pagina van bovengenoemde Herbert Kuner over Locomotief was deze geraadpleegd.
Het framenummer 078284 liep van onder naar boven en stamt dus al uit de periode na de fusie tussen Simplex en Locomotief. Daar het cijfer met een 0 begint, en de Novum alleen tussen 1960 en 1965 is gemaakt en het beginnende cijfer staat voor het laatste cijfer van het bouwjaar zou deze dus uit 1960 moeten stammen.
Ook het jaartal op de remsleutel van de Perrynaaf duidde daarop ( 60 ), maar het Williams tandwiel had de code ZB en dat staat weer voor 1961.
Lees ik dan nog een keer de pagina van Herbert Kuner dan kom ik tot de conclusie dat de fiets uit 1961 stamt.
Afbeelding
Niet zo heel oud, maar wel mijn geboortejaar dus toch weer leuk.
Met dank aan de uitstekende webpagina's van Herbert Kuner.
Gr Gerrit.
Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat.

Plaats reactie