Help, ik heb een Tank gekocht!

Vragen en discussies over fietsen waarvan (nog) niet duidelijk is hoe oud of van welk merk ze zijn.
Plaats reactie
Josse_de_Bruijne
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 feb 2015, 20.39

Help, ik heb een Tank gekocht!

Bericht door Josse_de_Bruijne » 20 feb 2015, 13.46

Beste transportfietsvrienden!

Ik ben nieuw op dit forum; als reactie op mijn verhaal op transportfiets.net werd mij aangeraden om het hier ook eens te proberen. Die post vind je hier: http://www.transportfiets.net/2015/02/1 ... nk-gekocht

Eind vorig jaar heb ik een transportfiets van het merk „Cycles Tank“ gekocht, voor zover ik kan beoordelen helemaal in originele staat, behalve de kleur. Hij moet ooit een keer zijn overgeverfd, de kleur onder de nogal amateuristisch aangebrachte zwarte verf is iets tussen rood en oranje (RAL 3001 of 3002, ongeveer). Terwijl ik de verf voorzichtig op een paar plekken heb afgekrabt, had ik het idee dat er op deze oranje verf zwarte lijnen zaten, maar daar kan ik me ook in vergissen. Afgezien van het balhoofdplaatje is er bij verschillende musea en verzamelaars niks over deze fiets of zelfs dit merk te vinden.

Via transportfiets.net weet ik inmiddels wel iets meer: Volgens Otto Beaujon is het merk Tank ooit gedeponeerd geweest door de groothandel Freddy Gillet-Poncin in Saint Hubert, België. Hij denkt dat die fiets is gemaakt in de jaren ’50.

Om dat ik de fiets graag weer in de oude staat zou willen herstellen, inclusief de oude belettering, ben ik op zoek naar iemand die iets meer weet over dit merk en zelfs misschien afbeeldingen van vergelijkbare fietsen heeft. Wie helpt me?

Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groeten,

Josse de Bruijne
Leipzig, Duitsland
IMG_2977-small.jpg
IMG_2977-small.jpg (247.8 KiB) 1917 keer bekeken
Bijlagen
IMG_3123-small.jpg
IMG_3123-small.jpg (103.3 KiB) 1916 keer bekeken

R. van Laar
Berichten: 36
Lid geworden op: 5 jun 2014, 18.24
Locatie: Eindhoven

Re: Help, ik heb een Tank gekocht!

Bericht door R. van Laar » 20 feb 2015, 21.38

Dit soort fietsen wordt velo porteur genoemd.

http://velo-porteur-ancien.over-blog.com/
http://www.tontonvelo.com heeft verder nog meer verwijzingen en links, kwestie van eens wat nachten het web doorspitten en genieten.
Als je hiernaar op zoek gaat kom je de meest prachtige fietsen tegen. Ik heb er zelf twee: een astrale, en een oscar egg (in restauratie).
De voordrager zoals op de tank is erg zwaar en zie ik ook wel vaker bij Engelse fietsen. Deze uitvoering zal wel een velo boucher zijn.
op facebook heb je willem's vintage bikes, die heeft ook regelmatig zo'n franse schone. En wellicht tips, onderdelen etc.

groetjes, Ronald

kaalstaal
Berichten: 17
Lid geworden op: 24 apr 2019, 07.18

Re: Help, ik heb een Tank gekocht!

Bericht door kaalstaal » 29 apr 2019, 20.24

Hoi Ronald.
Las net je bericht en zie dat je in het bezit bent van een Astrale uit Reims. Hier bij mij staat er ook eentje uit 1920

Plaats reactie