Handel in rijwielen

Voor alle off-topic zaken.
Plaats reactie
Werner
Berichten: 277
Lid geworden op: 13 mar 2019, 15.14
Locatie: Overijssel

Handel in rijwielen

Bericht door Werner »

Het was een aardige vondst op zoekplaatjes.nl, fotonummer 1889, die wellicht een glimlach op uw gezicht zal doen verschijnen.
Handel in rijwielen H. van der Heide, Tjalleberd zoekplaatjes.nl, 1889.jpg
De Handel in rijwielen, motoren en onderdeelen, reparatie inrichting, H. van der Heide, te Tjalleberd - dat ligt iets ten noorden van Heerenveen.
Twee heren poseerden voor de fotograaf. De man links zat zo te zien al lang in het vak ...
Links stond een opoefiets met stangen rem, een lamphaak en ogenschijnlijk ook een eenvoudig netje aan het achterspatbord.
Rechts een fiets die behangen was met allerlei dingen waarvan de handmof het meest in het oog springt. De ophanging van het zadeltasje was in verval geraakt; eerder een fiets van een klant dan van de knecht hoewel, timmerlui, bijvoorbeeld, zijn ook altijd bij een ander bezig ...
Er werden schijnbaar ook een paar koetjes gemolken, getuige de melkbussen. Fikkie kwam ook even kijken naar de bezoeker.
Er leek al eens te zijn geklooid met de voorgevel; er zit een soort naad aan de zijkant, het metselverband van de voorgevel is nogal willekeurig en er leek ook een stuk bij aan te zijn gezet, links.
Voor de werkplaats stond een bankje en rechts nog een paar wielen. Op de gevel enkele reclameborden, waarvan twee dezelfde.
Het bord midden op de werkplaatsgevel beloofde heel wat. Het roept echter wel de vraag op waar dat dan allemaal gebeurde, want dat schuurtje waar slechts één fiets overdwars in kon, hield na zijn voorgevel na een paar meter al weer op ...

Op zoekplaatjes.nl weten ze inmiddels dat dit in Tjalleberd was maar blijkbaar was er nog geen oude van dagen uit Tjalleberd die heeft verteld waar het precies was.

Gebruikersavatar
maartenB
Berichten: 3369
Lid geworden op: 10 apr 2012, 19.39
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: Handel in rijwielen

Bericht door maartenB »

heel leuk!
Meer weten over een specifiek merk of model hoge bi of safety van voor 1895? http://www.antique-bicycles.net

Plaats reactie