Union fietstocht oude racefietsen 31 aug

Beurzen, evenementen en toertochten voor liefhebbers van historische fietsen.
Plaats reactie
TheodK
Berichten: 341
Lid geworden op: 21 jun 2012, 19.48

Union fietstocht oude racefietsen 31 aug

Bericht door TheodK »

Op verzoek van mensen van het Palthemuseum hierbij een aankondiging van een rit in Nieuwleusen. Ook een leuke gelegenheid om eens in het museum te kijken waar een collectie oude Union fietsen is te zien. Wordt dus niet door de vereniging De Oude Fiets georganiseerd.

Op zaterdag 31 Augustus 2019 is er in samenwerking met de Toerclub Nieuwleusen en het Palthehof Museum Nieuwleusen een vintage toertocht voor oude race fietsen georganiseerd. Deze tocht is onderdeel van de 130 km lange Sallandse heuvelentocht uitgezet door de Toerclub Nieuwleusen. Voor de vintage oude race fietsen is er de 50 km route met koffiestop.
En een fotosessie bij de voormalige fietsen fabriek.
De inschrijving is bij café Het Witte Peerd.

Een ieder die een oude racefiets bezit waar de commando handels voor de derailleur op de onderbuis zitten kan deelnemen. Het liefst in een tenue met oude koersbroeken en truien.
Voor wie in de groep met de oude racefietsen mee wil rijden starten we om 10.30 vanaf het museum plein. De gemiddelde snelheid zal ongeveer 22 km per uur zijn.
Het Palthehof Museum beheert en bewaart het erfgoed van de voormalige Union fietsenfabriek en waar de racefiets modellen , zoals Sakai, Sapporo, en Jan Jansen gemaakt werden.
Er zijn in de begin 60er en 70er jaren door de Union georganiseerde wielerrondes in Den Hulst en Nieuwleusen verreden met huldiging door ronde missen. Hier nam ook de Union wielerploeg zelf aan deel. In hun bekende geel blauwe shirtjes.
Vanaf 9.30 is het museum open, hier is de toegang gratis om wat Union fiets verleden op te snuiven.
Ook na de tocht is het museum open voor de toertocht rijders om oude verhalen op te halen.
Website over de Burgers rijwielfabriek| www.burgers-enr.net

marco verbaant
Berichten: 301
Lid geworden op: 19 jul 2015, 22.49

Re: Union fietstocht oude racefietsen 31 aug

Bericht door marco verbaant »

Ik heb al wat anders op die dag... Anders had het voor mijn Union Randonneur een thuisrit kunnen zijn geweest... :D
Afbeelding

Plaats reactie