Dutch English

Agenda

Vandaag
Binnenkort in deze maand
Vorige maand Vorige dag
Volgende dag Volgende maand

Start tentoonstelling 'Sparta, de sleutel tot een rijker leven'

Zondag 22 april 2018, aanvang uur

 

SPARTA, DE SLEUTEL TOT EEN RIJKER LEVEN

 

22 april - 26 augustus 2018 in CODA Museum

 

In 1917 werd in Apeldoorn de firma Verbeek en Schakel, grossierderij in rijwielen en onderdelen’ opgericht. Deze firma zou van lokale fietsenmaker uitgroeien tot één van de belangrijkste producenten van (motor)fietsen, brommers en meer recent van e-bikes in Nederland: Sparta.

 

CODA Museum brengt van 22 april tot en met 26 augustus 100 jaar Sparta in beeld in Sparta, de sleutel tot een rijker leven. Een kleurrijke tentoonstelling waarin vanzelfsprekend fietsen, brommers en motoren van het merk Sparta te zien zijn, maar ook een veelheid aan andere zaken. Denk hierbij aan affiches, reclamemateriaal en foto’s. Sparta, de sleutel tot een rijker leven gaat in op de geschiedenis van Sparta, de ontwerpen en gebruikers van Sparta-rijwielen en op de context waarin dat gebeurde. Door bijzondere combinaties met beeldende kunst en vormgeving worden bekende ontwerpen van Sparta in een verrassend ander en artistiek voetlicht gezet.

 

Mede dankzij het enthousiasme van leden van de Sparta Bromfietsclub, de Sparta Motorclub en Vereniging De Oude Fiets kan CODA in deze tentoonstelling diverse brommers, motoren, fietsen en andere vervoersmiddelen opnemen die door deze leden in bruikleen gegeven zijn.

Rondom de tentoonstelling worden in CODA tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud(er). Van boeiende lezingen en rondleidingen door echte Spartaliefhebbers tot workshops sieraden maken met gerecyclede binnenbanden of de mogelijkheid om in Virtual Reality het ‘vrije rijden’ te ervaren.

 

Meer weten?

 

Bekijk de website van CODA voor meer informatie over de tentoonstelling en de activiteiten.

Sparta, de sleutel tot een rijker leven is vanaf zondag 22 april tijdens reguliere openingstijden in CODA Museum te zien. De officiële opening heeft plaats op zondag 29 april om 14.30 uur.

 

Locatie: Apeldoorn
Contactpersoon: sparta@coda-apeldoorn.nl
Extra informatie: https://www.coda-apeldoorn.nl/nl/agenda/sparta