Groeten uit Duitsland

Nieuw op dit forum? Stel je even voor!
Plaats reactie
Toubiberlou
Berichten: 4
Lid geworden op: 9 okt 2017, 03.05

Groeten uit Duitsland

Bericht door Toubiberlou » 16 nov 2017, 17.24

Beste clubgenoten ,
het is tijd om mezelf hier te introduceren. Mijn naam is Peter en ik kom uit Wiesbaden, Duitsland. Misschien vraagt ​​de een of de ander waarom ik hier ben als Duits lid. Daar zijn verschillende redenen voor: ten eerste ben ik een "fan van Nederland" en ga ik regelmatig op vakantie met mijn vrouw in Noord-Holland. Op vakantie leerde ik ook de fietsnatie nederland waarderen, waar een fiets een natuurlijk vervoermiddel is. Terwijl in Duitsland het wiel bij goed weer te veel spreekt op zaterdag, wordt het op de auto geladen. (Little joke) Second - en wat nog belangrijker is, het menselijke aspect:
Toen ik tijdens een historische fietstocht naar Duitsland kwam, ging het altijd om wie de oudste en meest interessante fiets had. In Nederland zijn altijd ook menselijke aspecten belangrijk geweest. Waar komt iemand vandaan, hoe gaat het iemand ? Natuurlijk werd in Nederland het materiaal ook overwogen. Maar het menselijke aspect in een club is erg belangrijk voor mij. In die zin zou je dan kunnen lezen in het jubileumprogramma van de Oude Fiets: “de koffie staat klaar”. En niet alleen: de grootste, oudste, beste wordt toegekend.
En sinds ongeveer 1980 heb ik altijd gastvrijheid, openheid en vriendelijke gezelligheid ervaren in Nederland. Dat geldt voor alle gelegenheden: met de auto, met de trein op de fiets. Ik kon veel vertellen. Heel erg bedankt daarvoor !!
Degenen die nog tijd en zin hebben om te lezen - mijn interesse in mijn nederlandse oude wielen is restauratie, lange tochten met de historische fiets en ook als uitgangen in hedendaagse kleding op evenementen.
Veel groeten uit Duitsland
Peter

Durabo88
Berichten: 2189
Lid geworden op: 2 jun 2012, 23.40
Locatie: Landsmeer

Re: Groeten uit Duitsland

Bericht door Durabo88 » 16 nov 2017, 17.56

Welkom.
Sportief fietsend!

Gebruikersavatar
maartenB
Berichten: 3128
Lid geworden op: 10 apr 2012, 19.39
Locatie: Tilburg
Contacteer:

Re: Groeten uit Duitsland

Bericht door maartenB » 17 nov 2017, 14.29

Leuk dat je hier nu ook bent Peter! Welkom!
Meer weten over een specifiek merk of model hoge bi of safety van voor 1895? http://www.antique-bicycles.net

Plaats reactie