Boek: Rijwielfabriek De Locomotief: een Amsterdams familiebedrijf

Dit boek is nu te bestellen op onze site!

Vereniging de Oude Fiets heeft 23 februari 2024 het boek uitgegeven van wielersportjournalist Otto Beaujon over de Locomotief fietsenfabriek. Het gaat over de familie Slesker en hun Locomotief-fietsenfabriek. Hoe een oer-Amsterdamse familie van wielrenners, fietsenmakers, techneuten zonder geld maar met vakmanschap en doorzettingsvermogen na meer dan 30 jaar sparen een fabriek begint en daar een enorm succes van maakt. Onder meer met het Super de Luxe kruisframe, maar vooral ook door diverse malen deel te nemen aan de Tour de France. Het succes leidde tot samenwerking met Simplex en een prachtig nieuw fabrieksgebouw. Tot vastgoedspeculanten vervolgens met dat nieuwe fabrieksgebouw aan de haal gingen.

In het boek worden de geschiedenis, de fabriek, natuurlijk alle modellen, de reclame etc. uitgebreid behandeld. Het boek telt 114 pagina’s en 154 afbeeldingen in kleur en zwart-wit. Een must voor iedere liefhebber van Amsterdamse geschiedenis én van oude fietsen.

Beste hem nu, de voorraad is beperkt! De uitgave kost kost €11,50 voor leden en €13,50,- voor niet-leden (excl. 5 euro verzendkosten). Hier vind je het overzicht van alle uitgaven van De Oude Fiets, en hier ga je direct naar het bestelformulier (betalen met Ideal is mogelijk).