Evenementenkalender

Bekijk vandaag
Binnenkort in deze maand
Vorige maand Vorige dag
Volgende dag Volgende maand

tentoonstelling 'Sparta, de sleutel tot een rijker leven'

Zondag 22 April 2018, aanvang uur

 

SPARTA, DE SLEUTEL TOT EEN RIJKER LEVEN

22.04 t/m 26.08.2018 in CODA Museum

In 1917 werd in Apeldoorn de firma Verbeek en Schakel, grossierderij in rijwielen en onderdelen’ opgericht. Deze firma zou van lokale fietsenmaker uitgroeien tot één van de belangrijkste producenten van (motor)fietsen, brommers en meer recent van e-bikes in Nederland: Sparta.

CODA Museum brengt van 22 april tot en met 26 augustus 100 jaar Sparta in beeld in Sparta, de sleutel tot een rijker leven. Een kleurrijke tentoonstelling waarin vanzelfsprekend fietsen, brommers en motoren van het merk Sparta te zien zijn, maar ook een veelheid aan andere zaken. Denk hierbij aan affiches, reclamemateriaal en foto’s. Sparta, de sleutel tot een rijker leven gaat in op de geschiedenis van Sparta, de ontwerpen en gebruikers van Sparta-rijwielen en op de context waarin dat gebeurde. Door bijzondere combinaties met beeldende kunst en vormgeving worden bekende ontwerpen van Sparta in een verrassend ander en artistiek voetlicht gezet.

Mede dankzij het enthousiasme van leden van de Sparta Bromfietsclub, de Sparta Motorclub en Vereniging De Oude Fiets kan CODA in deze tentoonstelling diverse brommers, motoren, fietsen en andere vervoersmiddelen opnemen die door deze leden in bruikleen gegeven zijn.

Rondom de tentoonstelling worden in CODA tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud(er). Van boeiende lezingen en rondleidingen door echte Spartaliefhebbers tot workshops sieraden maken met gerecyclede binnenbanden of de mogelijkheid om in Virtual Reality het ‘vrije rijden’ te ervaren.

Meer weten?

Informatie over deze tentoonstelling en de verschillende activiteiten is vanaf half maart te vinden op coda-apeldoorn.nl/sparta. U kunt ons natuurlijk ook volgen via Facebook (facebook.com/CODAapeldoorn).

Sparta, de sleutel tot een rijker leven is vanaf zondag 22 april tijdens reguliere openingstijden in CODA Museum te zien. De officiële opening heeft plaats op zondag 29 april om 14.30 uur.

Oproep

Heeft u gedigitaliseerd en bewegend beeld van uw Sparta-rijwiel en mogen wij dat in onze tentoonstelling gebruiken, dan ontvangen wij dat graag van u! U kunt uw bijdrage mailen naar sparta@coda-apeldoorn.nl.

Locatie: Apeldoorn
Contactpersoon: sparta@coda-apeldoorn.nl
Extra informatie:

Dutch English French German Indonesian Italian Portuguese Russian Spanish

Agenda

25 maart 2018
Algemene ledenvergadering De Oude Fiets, Beekbergen
8 april 2018
13e Fietsen Verzamel Beurs, Berlicum
22 april 2018
tentoonstelling 'Sparta, de sleutel tot een rijker leven', Apeldoorn
5 mei 2018
Lenterit, Papekop

Heb je aanvullingen op de agenda? Geef ze door aan de webredactie.